סתם. לא באמת. אני בארץ. אבל נכון שכל אחד מאיתנו רוצה להיות עכשיו בכל מקום אחר בעולם, רק לא פה?
על איזה מקום פסטורלי אתם מפנטזים ברגע זה? מקום רגוע, ירוק, בלי אזעקות, בלי הפגנות, בלי מלחמת קיום..
מקום שמח, חיים טובים, אוכל, בירה, פארקים רחבי ידיים..
אז אמנם עברו כבר חודשיים מאז שחזרנו, אבל זה כנראה לא מקרי שדווקא בימים כמו אלה אני נזכרת ומשחזרת את הרוגע והשלווה שבטיול כזה..
טוב, לכל מי ששאל כבר אמרתי שהיה מדהים, אבל כל מי שלא שאל יכול עכשיו קצת לקרוא, לראות תמונות, ולחלום על ימים יפים יותר.
ברלין קידמה את פנינו עם מזג אוויר נפלא, שמש, ופארק רחב ידיים ממש מול הבית שגרנו בו.
יום אחרי שנחתנו התארחנו לארוחת ערב אצל חברים שלנו שהכינו אספרגוס לבן.
אמצע מאי, מסתבר זהשיא עונת האספרגוס הלבן. בבסופר,במסעדות ,בשוק ובכל מקום.. אספרגוס לבן!
ארוחת ערב אצל חברים? בטח הם יכינו אספרגוס! (היין עלינו..)
לא יוצאים לאכול בחוץ בערב כי יש לכם תינוק? אין בעיה, קפצו לסופר, צרור אספגרוס וכמה תפוחי אדמה ואתם מסודרים!
קלי קלות ואפילו יש לי "מתכון", באדיבות אינגה ושטפן. אני כותבת מתכון במרכאות כי באמת אין פה יותר מדי הוראות הכנה. הכל תלוי בסוג האספרגוס. טיפ שקיבלנו לגבי סוג האספרגוס- חשוב שיהיה מתוצרת גרמניה ולא יוון. כנראה שזה משמעותי במבחן התוצאה..
קונים אספרגוס ומקלפים אותו.
מרתיחים הרבה מים בסיר, ממש כמו לפסטה. מוסיפים קצת מלח וסוכר. כשהמים רותחים שמים את האספרגוס בסיר ביחד עם מעט חמאה (20-30 גרם). מבשלים 15-20 דקות עד שהאספרגוס רך! בזמן שהוא מתבשל ממיסים בסיר קטן מעט חמאה ומעבירים לכלי הגשה. מגישים את האספרגוס עם החמאה המומסת, תפו"א מבושל ופרושוטו איכותי.. מעדן!