שלושה חודשים מרתקים של "חופשת לידה" לא ממש איפשרו לי להענות לאתגרים קולינריים במטבח.
אחד הדברים שהכי התגעגעתי אליהם בתקופה האחרונה, כששתי הידיים שלי תפוסות רוב שעות היממה (כי מה לעשות, הכי נח לישון על אמא), הוא אפייה..
אם אתם אוהבים פרג, המתכון הבא מושלם בשבילכם: פאי פרג מרהיב, פשוט יחסית להכנה, עם בצק פריך מהמם ומילוי מפנק ועשיר בטעמים. את המתכון המנצח הזה קיבלתי מאחותי ענב, שמצליחה לאפות מדהים, לא עם אחד אלא עם ארבעה!
החומרים לתבנית פאי בקוטר 26
לבצק
250 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
3 כוסות קמח
4 כפות אבקת סוכר
קורט מלח,כמה טיפות מיץ לימון
4 כפות מים קרים
למלית
300 גרם פרג טחון טרי
כוס ורבע סוכר
כוס ורבע חלב
2 חלמונים
קליפה מגוררת מלימון אחד
ארבעה ביסקוויטים מפוררים
75 גרם צימוקים
אופן ההכנה
מעבדים את חומרי הבצק במעבד מזון, בפולסים קצרים, עד לקבלת כדור. מועכים ל"פיתה",עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה.
מחממים את התנור ל180 מעלות.
מרדדים שני שליש מהבצק לעיגול ומרפדים את תבנית הפאי. את שארית הבצק שומרים במקרר. אופים כ-15 דק. אני אוהבת לאפות כ-12 דק עם משקולת, ולאחר מכן להסיר את המשקולת ולהמשיך עוד כ-3 דק. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן.
שמים בסיר את חומרי המלית, ומביאים לרתיחה תוך עירבוב. מסירים מהאש.
יוצקים את המלית על הבצק האפוי למחצה. יוצרים רצועות שתי וערב משארית הבצק, על ידי מערוך וסכין. מקשטים את הפאי ברצועות ואופים כ-35 דקות.
אז זהו, חזרתי, עם תוספת קטנה- גדולה
ואם תהיתם מה שמו של הגוזל,
לא אגלה 🙂
רק אסיים ב
חג (אורי)ם שמח!
תודה שזכרת אותי לא חזרתי אליך אחרי החגיגה הגדולה (לביבות חנוכה) הכל היה טעים זכית למחמאות רבות ואני מקווה שישיו לנו עוד הזדמנויות
תודה על מרשם המרק אשמח לקבל עוד
דיצה