כנראה שנגמר החורף. כן, גם לי קשה להשלים עם זה. הוא נגמר בערך כשהוא התחיל, אבל עכשיו, כשעברנו לשעון קיץ, שזה בערך הדבר הטוב היחיד בקיץ, אפשר להגיד שהתחיל הקיץ.
אז לכבוד הקיץ (עכשיו אני מנסה לאמץ איזו נימה שמחה לכל העניין), החלטתי לשתף במתכון לקציצות עדשים שחורות ופטריות. קציצות אפויות, שהולכות נהדר כארוחת ערב קלילה לצד ירקות חתוכים וטחינה, או כנשנוש בריא לפיקניק בחוץ.
בונוס נוסף: הקציצות נטולות גלוטן ולכן גם כשרות לפסח 🙂
ההכנה ממש לא מסובכת, אבל כדאי לתכנן מראש ולהשרות את העדשים לכמה שעות במים.
החומרים הדרושים ל 25-30 קציצות
שלושת רבעי כוס עדשים שחורות מושרות במים קרים לכמה שעות/ לילה
סלסלה פטריות שמפניון, קצוצות דק
בצל גדול קצוץ
קישוא מגורר גס וסחוט היטב מנוזלים
3-4 כפות שקדים טחונים
ביצה
4 כפות פרמז'ן מגורר
מלח, פלפל
שמן זית
אופן ההכנה
מבשלים את העדשים במים עד לריכוך ומסננים. מועכים את העדשים במעבד מזון, למחית לא הומוגנית, כך שחלק מהעדשים נשארות שלמות. מעבירים לקערה גדולה. מטגנים את הבצל במעט שמן זית, מוסיפים את הפטריות ומאדים מספר דקות, ממליחים ומפלפלים. מעבירים לקערה עם העדשים.
מוסיפים את שאר חומרי הקציצות, מערבבים היטב, ממליחים ומפלפלים עוד קצת. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה- שעה.
מחממים את התנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ו"מלטפים" אותו בשמן זית. צרים מהתערובת קציצות עגולות, משטחים מעט ומניחים על נייר האפייה. מזלפים מעט שמן זית מלמעלה, מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות, עד להתייצבות והזהבה קלה של הקציצות. אני אוהבת לזרות מעט מלח גס בסוף האפיה, לזלף טחינה גולמית ולהגיש.
בתאבון 🙂
אז ככה, אצלנו בבית אנחנו אוכלי כל. משמע אוכלים גם בשר אבל ממש לא נבהלים ממתכונים טבעוניים. העיקר שיהיו טעימים ובריאים. ניסיתי את הקציצות, נכון, לא סחטתי את הקישוא כראוי ושמתי אחד במקום שניים (עשיתי כמות כפולה ובתאכלס זה היה אמור לשפר את התוצאה) אבל התוצאה הייתה עגומה ביותר, הקציצות כאילו נשפכו על התבנית ולא הייתה שום דרך להוציא אותן מלבד עיסה (שממנה התחלנו את הקציצות) בצר לי על התערובת ותוך הנחה שלא קרה בתנור שום דבר דראסטי או בלתי הפיך, חזרתי למצב עיסה, הוספתי ארבע בייצים (גם 3 היו עושות את העבודה) והכנסתי שוב לתנור. יצא מושלם! בקיצור, לכל מי ששרד את האורך ולא טבעוני, הוסיפו 2 בייצים או משהו אחר שייצב את התערובת באפייה. השקדים לחלוטין לא מספיקים.
הי ענב, ראשית תודה על התגובה. כיף שחזרת לספר. יש ביצה במתכון. אולי לא שמת לב והשמטת אותה בטעות?
תודה. כבר הכנתי פעם בהצלחה. אני לא זוכרת אן מדובר ב3/4 כוס עדשים לא מבושלות. בישול זה יוצא המון. או שזו הכמות המבושלת.
תודה למענה
הי. שלושת רבעי כוס לפני בישול 😊
במה אפשר להחליף את הביצה?
מתכון מעולה! אני מכינה אותו המון 🙂
תודה נטע! כיף לשמוע!
סוף סוף מצאתי המבורגר טבעוני שכולם התלהבו ממנו. משובח. אם יש לך עוד מתכונים בסגנון ( צמחוני ) , בבלוג שלך, אשמח להפניות. תודה
למי ששאל- כן, זה עובר הקפאה
התכוונתי לצמחוני גם במשפט הראשון. הטבעוני נפלט בטעות.
הי שירז! כיף לשמוע שאהבת! תודה שחזרת לעדכן!
היי,
נראה מעולה!
את חושבת שאפשר להקפיא אותן?
תודה!
הי יעל,
אפשר להקפיא 🙂
הכנתי עם עדשים ירוקות ויצא ממש טעים
תודה רבה על המתכון
וסחתיין על האתר היפה 🙂
אני בטוח אנסה עוד מתכונים שלך בעתיד
יצא מצוין. אפילו הבת שלי,בת 11 אהבה, תודה על מתכון מנצח.
תודה, דסי
שמחה שאהבתם!
האם חובה להשרות את העדשים? ובמה ניתן להחליף את השקדים הטחונים? תודה רבה
הי יוקה,
לא חייבים להשרות את העדשים, ניתן פשוט לבשל עד לריכוך.. לגבי החלפת השקדים לא ניסיתי, אבל מאמינה שאגוזי מלך טחונים גם יתאימו כאן..
בהצלחה,
אשמח לשמוע איך יצא
אפשר להחליף את הפרמז'ן או להמנע ממנו?
הי ליאור,
ניתן להחליף בגבינה אחרת או לוותר בכלל,
בהצלחה 🙂
דנה
אחרי מספר נסיונות כושלים עם מתכוני קציצות עדשים סוף סוף מצאתי את המתכון המושלם:)
פשוט מעולה