כנראה שנגמר החורף. כן, גם לי קשה להשלים עם זה. הוא נגמר בערך כשהוא התחיל, אבל עכשיו, כשעברנו לשעון קיץ, שזה בערך הדבר הטוב היחיד בקיץ, אפשר להגיד שהתחיל הקיץ.

אז לכבוד הקיץ (עכשיו אני מנסה לאמץ איזו נימה שמחה לכל העניין), החלטתי לשתף במתכון לקציצות עדשים שחורות ופטריות. קציצות אפויות, שהולכות נהדר כארוחת ערב קלילה לצד ירקות חתוכים וטחינה, או כנשנוש בריא לפיקניק בחוץ.

בונוס נוסף: הקציצות נטולות גלוטן ולכן גם כשרות לפסח 🙂

ההכנה ממש לא מסובכת, אבל כדאי לתכנן מראש ולהשרות את העדשים לכמה שעות במים.


החומרים הדרושים ל 25-30 קציצות

שלושת רבעי כוס עדשים שחורות מושרות במים קרים לכמה שעות/ לילה

סלסלה פטריות שמפניון, קצוצות דק

בצל גדול קצוץ

קישוא מגורר גס וסחוט היטב מנוזלים

3-4 כפות שקדים טחונים

ביצה

4 כפות פרמז'ן מגורר

מלח, פלפל

שמן זית

אופן ההכנה

מבשלים את העדשים במים עד לריכוך ומסננים. מועכים את העדשים במעבד מזון, למחית לא הומוגנית, כך שחלק מהעדשים נשארות שלמות. מעבירים לקערה גדולה. מטגנים את הבצל במעט שמן זית, מוסיפים את הפטריות ומאדים מספר דקות, ממליחים ומפלפלים. מעבירים לקערה עם העדשים.

מוסיפים את שאר חומרי הקציצות, מערבבים היטב, ממליחים ומפלפלים עוד קצת. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה- שעה.

מחממים את התנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ו"מלטפים" אותו בשמן זית. צרים מהתערובת קציצות עגולות, משטחים מעט ומניחים על נייר האפייה. מזלפים מעט שמן זית מלמעלה, מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות, עד להתייצבות והזהבה קלה של הקציצות. אני אוהבת לזרות מעט מלח גס בסוף האפיה, לזלף טחינה גולמית ולהגיש.

בתאבון 🙂