סוף- סוף מצאתי מתכון מושלם לפיצה! ניסיתי המון מתכונים, עם אבן שאמוט ובלי, עם אפיה חלקית של הבצק, אפיית הפיצה בשלומתה.. התוצאות היו נחמדות אבל לא מושלמות.. ועכשיו אני הולכת לשתף אתכם במתכון וגם, על הדרך, בהצצה למטבח בבית החדש והחמוד שלנו…
בצק:
מקור המתכון לבצק– רפי כהן, והוא מספיק ל7-8 פיצות דקיקות:
1 ק"ג קמח
50 גרם סוכר
20 גרם מלח
10 גרם שמרים טריים או 5 גרם שמרים יבשים
600 מ"ל מים פושרים
הכנת הבצק:
מערבבים בקערה את השמרים, הסוכר וחצי כוס מים (מתוך הכמות הנתונה) ומניחים בצד במקום חמים ל-20 דקות. (אם עובדים עם שמרים יבשים מערבבים אותם ואת שאר החומרים ישירות עם הקמח, לא ממיסים)
במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ומלח. מוסיפים את תערובת השמרים והמים תוך כדי עבודת המיקסר במהירות איטית, ולשים כ-10 דקות. מכסים ומניחים להתפחה כשעה, לשים שוב דקה ומניחים להתפחה שעה נוספת. מחלקים את הבצק ל7-8 כדורים, מניחים על גבי תבנית/ מגש מקומח, "מלטפים" כל כדור במעט שמן זית ומכניסים למקרר לשעתיים עד לילה.
לרוטב העגבניות
מעט שמן זית
4-5 שיני שום פרוסות
6-7 עגבניות אדומות ובשלות, מקולפות וקצוצות (אפשר לרסק במג'מיקס) או 2 קופסאות "מוטי".
5-6 עלי בזיליקום שטופים
הכנת הרוטב
בסיר קטן מחממים את השמן, מוסיפים את השום ולאחר כמה שניות מוסיפים את העגבניות. מוסיפים כוס- כוס וחצי מים ומערבבים. מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ומעט סוכר. מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה חלקית כשעה. מכבים את האש, טועמים, מתקנים תיבול, קוצצים את עלי הבזיליקום ומוסיפים לסיר.
לתערובת הגבינות:
400-500 גרם מוצרלה מגורדת לפיצה
100 גרם גאודה
אפשר לשלב גם מעט קשקאוול או גרוייר..בולגרית.. וכו'
ועכשיו לעבודה:
מכניסים לתנור את אבן השאמוט, ומחממים אותו לחום הכי גבוה (בתנור שלי זה275 מעלות)
לאחר שהתנור התחמם מוציאים כדור אחד מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעלה דק. מניחים את עלה הבצק על האבן הלוהטת בתנור ואופים 5-6 דקות עד שהבצק מתחיל לקבל צבע זהוב. הרעיון הוא לאפות את הבצק אפייה מוקדמת על האבן, אבל יש לזכור שהוא יעבור אפייה נוספת של 2-3 דקות עם הרוטב, הגבינה והתוספות הטעימות שמחכות לו.. אז לא צריך לאפות אותו "עד הסוף".
כך עושים עם כל כדורי הבצק. כדאי להזמין הרבה חברים, ככה "מתקתקים" את העניין ועוברים לשלב הכייפי של הרכבת הפיצות!
מבט על התוספות המפנקות שמחכות לפיצות..
ואם יש לכם חברים אמיצים במיוחד הם מוזמנים לנסות את מזלם בהנפת הפיצה באוויר.. לי לא היה מספיק אומץ..
אחרי שסיימנו עם האפייה החלקית של הבצק, לוקחים עלה- אפוי אחד, מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מורחים בעזרת כף מרוטב העגבניות, ומפזרים מתערובת הגבינות. לא כדאי להגזים כאן, כי אז הפיצה יוצאת כבדה מדי וסמרטוטית. את השוליים מברישים בשמן זית, ומתפרעים עם תוספות.. אנחנו שמנו פטריות, בצל, בשר טחון מטוגן, ארטישוקים כבושים, פלפלים קלויים, עגבניות מיובשות, ופפרוני. כמובן אפשר גם זיתים, אנשובי, ועוד ועוד.. מכניסים את התבנית עם הפיצה לתנור החם ל2-3 דקות נוספות עד שהגבינה נמסה…
אם שאלתם את עצמכם מה זה הרוטב האדום בקערית הלבנה שם למעלה.. זה רוטב שזיפים- חמוצים גרוזיני והוא הולך נהדר עם הפיצה המוכנה!
וכך אפשר להעביר שבת שלמה: להוציא פיצה מהתנור, לחתוך, לאכול, להכניס לתנור עוד אחת..
אז מה אתם עושים בשבת הקרובה? אל תשכחו להזמין גם אותי..
דנה – זה פשוט פוסט מהמם ומגרה! תמונות יפהפיות!:) שומרת במגירה ליום של פיצה! נשיקות
תודה אפרתוש..!! מכינה את הקציצות הטבעוניות שלך היום 🙂 מבטיחה לעדכן בתוצאות!
דנה זה נראה מעולה. אין כמו פיצה קריספית. אני והילדים מבטיחים לנסות ולחזור עם חוויות
יופי! מחכה לשמוע את החוויות 🙂