ערב מרקים אצלנו בבית. הזמנו "כמה אנשים" כדי לפתוח בחגיגות ה34 של אלכס.. חשבנו וחשבנו.. איזה קונספט יהיה מגניב לאירוח בשבוע הכמעט אחרון של דצמבר.. מה יותר מתאים מכמה סירי מרק מהבילים כדי לשמח את החבורה העליזה..?

אבל איזה מרקים נכין? יש כל כך הרבה אפשריות.. בסוף החלטנו על:

בורשט- כי זה המרק הכי (אבל הכי!) טעים. וזה גם מתאים, כי אלכס רוסי 🙂

מרק חרצ'ו- מעולם לא הכנו (אתגר!) אבל אכלנו ממנו הרבה בחו"ל ובכל פעם ממש אהבנו!

מרק עדשים כתומות ושעועית לבנה- הוא נראה כל כך יפה בבלוג ביסים שאני כל כך אוהבת..

מרק בצל- כי מי לא אוהב?

ומרק אפונה- כי זה מרק ירוק! וטעים!

ועכשיו.. למסקנות:

במקום הראשון זכה מרק הבורשט, ברוב קולות, ולגמרי בצדק. על המקום השני היו חילוקי דעות, התחרות הקשה היתה בין מרק האפונה שלי למרק השעועית מהבלוג של הילה קריב. בכל מקרה כדאי לנסות את שניהם, המתכון של הילה בבלוג המהמם שלה והמתכון שלי כאן לפניכם.

אז קבלו שני מתכונים מערב המרקים, אחד של אלכס ואחד שלי:

מרק בורשט של אלכס

דורש לא מעט השקעה, אבל זה כל כך שווה! פשוט מעדן:

750 גרם בשר כתף חתוך לקוביות
2 בצלים בינוניים קצוצים לקוביות.
2 גזרים מגורדים על פומפייה גסהרבע כרוב לבן פרוס דק
2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות
סלק אחד מגורד על פומפייה גסה
3 שיני שום כתושות
2 כפיות חומץ תפוחים.
קופסא קטנה רסק עגבניות.
3 עלי דפנה, מלח, פלפל.

ההכנה:

בסיר גדול שמים ליטר וחצי מים רותחים ואת הבשר. מבשלים כשעתים, מכוסה. בנתיים מטגנים את הבצל במעט שמן ומוסיפים את הגזר. מאדים מספר דקות. במחבת אחרת מטגנים את הסלק במעט שמן ולאחר מספר דקות מוסיפים את רסק העגבניות והחומץ. ממשיכים לטגן יחד כמה דקות. כשהבשר רך מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, מלח, פלפל ועלי הדפנה. מרתיחים שוב ומוסיפים את הכרוב. מבשלים 5 דקות ברתיחה עדינה ומוסיפים את הסלק המטוגן. מבשלים יחד כ-10 דקות, ומוסיפים את הבצל והגזר. מבשלים יחד כ-10 דקות. מכבים את האש ומוסיפים את השום הכתוש.

מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה, בצל ירוק קצוץ, שמיר קצוץ ופטרוזליה קצוצה.

מרק אפונה סמיך:

כרישה גדולה, החלק הלבן בלבד, חתוך לטבעות
2 גזרים מקולפים, חתוכים לקוביות.
2 גבעולי סלרי, שטופים וקצוצים.
ראש סלרי או פטרוזליה, מקולפים וקצוצים
טימין4-5 גבעולי טימין
4 שיני שום קצוצות
שקית אפונה סנפרוסט- מופשרת.
יין לבן יבש- חצי כוס
חמאה כ-30 גרם
שמן זית כף
ציר עוף- אופציונלי
תפו"א אחד מקולף וחתוך לקוביות
קישוא אחד מגולף ופרוס לעיגולים.
עלה דפנה
חצי צרור פטרוזליה קצוצה
נענע קצוצה להגשה

 ההכנה:

מאדים בסיר את החמאה עם מעט שמן זית. מוסיפים כרישה, גזר, סלרי ושום ומאדים מספר דקות. מוסיפים את האפונה הקפואה וממשיכים לאדות תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים את ציר העוף ו2 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהגזר ותפו"א רכים. לקראת תום הבישול מוסיפים פטרוזליה קצוצה.

מוציאים את עלה הדפנה ומרסקים את המרק במוט. טועמים ומתקנים תיבול. אם המרק סמיך מדי מוסיפים עוד מים רותחים.

להגשה קוצצים מעט נענע טרייה, ומפזרים מעל המרק.

ומה היה לקינוח?

למון- בארס משיתוף הפעולה המדהים של אפרת ועוגיונט ( כי זה נראה כל כך מהמם ומעולם לא הכנתי עוגה כל כך קטנה עם 9 ביצים)

וגם פאי פקאן וטופי

וגם כדורי שוקולד וטחינה.. (לא הספקתי לצלם..)

אז כל עוד קר בחוץ ויורד גשם, שימו סיר גדול על האש ותתחממו לכם עם מרק חם וטעים כי אין כמו החורף!!