מהר נגמר החופש, נגמר הטיול, זהו נחיתה בארץ, אוף.. מה אתם מוחאים כפיים?
לפני יומיים עוד שאפנו אויר צלול וקריר, הרחנו ריח של פטריות ביער. עכשיו אני נשרפת בשמש של אמצע אוגוסט. צריך להכין משהו טעים- ומהר. שיהיה צבעוני, שמח וזוהר. אבל מה כבר אפשר לאכול בחום הזה..?
אני רצה לקנות דלורית, להכין פירה טעים כמו שבביסים. נאכל אותו עם חזה עוף בלימון. מתכון כל כך קל, קייצי וחמוץ- חמוץ. למי שאוהב לימון:
חומרים
חצי קילו חזה עוף פרוס לשניצלים
2 שיני שום פרוסות
כף וחצי צלפים
קליפת לימון מלימון אחד
חצי לימון פרוס דק
מיץ מלימון (אני אוהבת חמוץ, שמתי מלימון וחצי)
כף שטוחה סוכר חום
פתיתי צ'לי מיובש לפי הטעם
מלח, פלפל גרוס, מעט שמן זית
ההכנה
מערבבים בקערה את כל החומרים למעט השמן, המלח והפלפל. מכניסים את העוף לקערת המרינדה ומשרים כחצי שעה במקרר.
מחממים היטב מעט שמן במחבת וצורבים את פרוסות הלימון. מוסיפים את העוף וצורבים עד להשחמה, משני הצדדים. ממליחים ומפלפלים (בזהירות עם הפלפל, יש צ'ילי במרינדה).
מוסיפים את המרינדה למחבת, מכסים לכחצי דקה- דקה, עד שהעוף מוכן. נהדר עם אורז או פירה דלורית מתקתק כמו שבתמונה.
אה.. ברוסיה היה כיף, ומקסים. טיילנו המון ואכלנו בלי סוף: בשר, מרקים ועוגות גבינה. אני אספר בהזדמנות, רק רציתי לכתוב שחזרתי ולהגיד שלום.
אז הרגע העוף יצא מהתנור- יצא מהמם! טעים נורא! במקום לעשות על המחבת (לא היתה לי סבלנות) שמתי הכל בתנור עם השמן, מתכון מעולה! נשיקות ::))
תודה אפרתי! איזה כיף לשמוע שהצליח גם בתנור.. נשיקות בחזרה!!