מתכון לעוגה שרץ אצלי במשפחה כבר כמה שנים טובות, הודות לאיתן, שחוץ מלעשות המון דברים גם אופה עוגות. את המתכון הוא המציא בעצמו: גירד כמה תפוחים, עירבב סוכר וקמח, טיפטף מלמעלה ריבה טובה- והופ! כמו קסם! נולדה לה עוגה- אגדה, שכל אחד יכול לעשות, מבשלן חובבן ועד סטודנט תפרן. חומרים זמינים, זולים, קלי קלות, בריאה יחסית, עובדת גם עם טוסטר אובן ישן. מנסיון. אז הנה המתכון, באדיבות "איתן -הגיס המוכשר" כמובן:

עוגת תפוחים- 2 אינגליש קייק או תבנית עגולה/ טבעת

3 תפוחי עץ מסוג גרנד סמיט

כף יין אדום

כף גדושה דבש

כפית שטוחה קינמון

3 בצים

חצי כוס סוכר חום כהה

חצי כוס סוכר לבן

כוס שמן

2 ורבע כוסות קמח תופח (או רגיל מעורב עם כפית אבקת אפייה)

קורט מלח

חופן אגוזי מלך קצוצים

מעט ריבה

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל180 מעלות.

מקלפים את התפוחים ומגרדים על פומפייה גסה. מערבבים עם יין, קנמון ודבש.

בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח.

בקערת המיקסר מקציפים את הביצים, מוסיפים את 2 סוגי הסוכר ולאחר מכן את השמן בהדרגה. מוסיפים את תערובת הקמח, ומערבלים קצרות, רק עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את תערובת התפוחים ומקפלים לבצק עם כף עץ. יוצקים לתבניות ומפזרים מלמעלה את האגוזים, ומטפטפים ריבה על פני העוגה. אופים 40-50 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע. בודקים אם העוגה מוכנה בעזרת קיסם.

גאוני, נכון? שיהיה שבוע מצוין!

דנה

הערה: ניתן לאפות את הבלילה כמאפינס בתבנית שקעים. יוצא ליגה 🙂