גם אתם מארחים בחג ותוהים במה תוכלו להפתיע השנה את האורחים שלכם? מה דעתכם על ברוסקטה חמה וריחנית? מחממים תנור או מחבת פסים מברזל, מורחים שמן זית על לחם ישן וטוב ותוך רבע שעה (טוב נו, עשרים דקות) יש לכם מתאבן נפלא לפני "הארוחה הכי חלבית" של השנה!
כאן כתבתי על שלוש ברוסקטות נפלאות שהכנתי לא מזמן. אבל תרגישו חופשיים לשנות ולשחק עם המתכונים. אין לחם שאור? גם באגט ילך בכיף. אין גבינת עיזים? תחליפו בבולגרית. הטעם יהיה שונה לגמרי כמובן, אבל אולי עליתם על משהו חדש 🙂
ברוסקטה נקטרינה וגבינה כחולה
לחם שאור פרוס
נקטרינה בשלה אך מוצקה, פרוסה לפרוסות דקות
גבינה כחולה טובה
צרור עלי רוקט להגשה
לוינגרט מייפל:
4 כפות חומץ בלסמי
2 כפות סירופ מייפל אמיתי
כפית חרדל דיז'ון גרגירים
שליש כוס שמן זית
ההכנה:
מכניסים את כל חומרי הרוטב לצנצנת עם מכסה ומנערים היטב.
מלהטים מחבת פסים וצולים את פרוסות הנקטרינה. כדי לקבל דוגמת שתי וערב צולים מכיוון אחד ומסובבים לכיוון השני. הופכים וצולים גם מהצד השני. מניחים בצד. מורחים מעט שמן זית על פרוסות הלחם בעזרת מברשת, וצולים על המחבת כמו שעשינו עם הנקטרינה.
מסדרים על כל פרוסת לחם נקטרינה מעט גבינה כחולה. מערבבים את עלי הרוקט עם הרוטב ומגישים ביחד.
ברוסקטה פורטובלו וגבינת עיזים
מצרכים:
באגט פרוס לפרוסות אלכסוניות
גבינת עיזים טובה
4-5 פטריות פורטובלו גדולות, פרוסות לפרוסות עבות
שן שום קצוצה
עלים מגבעול טימין
עלים מגבעול רוזמרין
שמן זית
חומץ בלסמי
סוכר
פטרוזליה קצוצה
ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני- גבוה (190-200 מעלות). פורסים את גבינת העיזים ומניחים פרוסת גבינה על כל פרוסת באגט. מסדרים את הבאגט בתבנית ומכניסים לתנור החם לכ-5 דקות, עד שהגבינה מתחממת. בנתיים מקפיצים במחבת את הפטריות הפרוסות עם מעט שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את שן השום. ממשיכים להקפיץ, מוסיפים את הטימין והרוזמרין, ומוסיפים 3 כפות חומץ בלסמי וקורט סוכר. מורידים מהאש.
מוצאים את פרוסות הבאגט מהתנור ומניחים את הפטריות המוקפצות על הברוסקטה ומפזרים מעט פטרוזלייה.
ולסיום: הברוסקטה האיטלקית הקלסית, שבלעדיה שום ארוחה איטלקית לא תהיה שלמה 🙂
ברוסטה עגבניות וזיתים
לחם לבן/ ג'בטה
שמן זית
שן שום למריחה על הלחם
3 עגבניות אדומות ומוצקות
חופן זיתים מגולענים, שחורים או ירוקים, העיקר שטעימים ולא בטעם של קופסא
מעט גבינה בולגרית
חופן בזיליקום קצוץ
שמן זית
פלפל גרוס, מלח בעדינות, כף חומץ בן יין אדום
מלח לפי הטעם
ההכנה:
מחממים מחבת פסים או תנור לחום גבוה. מורחים את הלחם במעט שמן זית וצולים עד להזהבה. מוציאים ומשפשפים את שן השום על הלחם החם. מסדרים בצלחת הגשה.
שוטפים את העגבניות וחותכים לקוביות קטנות. קוצצים את הזיתים ומוסיפים לעגבניות. מוסיפים גבינה בולגרית ומתבלים בפלפל שחור גרוס, שמן זית, חומץ, בזיליקום טרי, ומעט מלח (בעדינות, כי הגבינה מלוחה). עורמים על כל פרוסת לחם מסלט העגבניות ומגישים.
חג שבועות שמח!
איזה מגוון!! אהבתי!! תוספת נפלאה לחג.