אני חושבת שזה כבר לא נכון, האימרה הזאת "אין דבר כזה אוכל ישראלי".

גם אם "אוכל ישראלי" תמיד לקוח מאיזה שהוא מקום ויש לו מקורות אחרים אי שם, עדיין יש לנו ארוחת בוקר ישראלית טיפוסית: סלט מירקות טריים, חביתה וגבינות מקומיות (ראיתם את ה"קוטג'" המיתולוגי או "גבינה צהובה" במקום אחר חוץ מישראל??)

ויש ארוחת צהריים ישראלית טיפוסית: פסטה ברוטב עגבניות (או במקרה היותר ישראלי- "פתיתים") ושניצל. נכון, לכל מרכיב בארוחה מוצא אתני אחר, אבל השילוב של שניהם- רק בישראל!

ויש את חומר הגלם הנפלא הזה, שנמצא בכל בית ישראלי, בכל עונה ובכל מצב. טחינה.

תראו לי ישראלי אחד שלא אוהב טחינה.

המתכון הבא לעוגיות טחינה הוא כל מה שצריך לסיום מתוק של ארוחת יום העצמאות הגדושה. הקפידו על יצירת עיגולים קטנים, שכן העוגיות מתוקות ו"כבדות". ההצלחה מובטחת!

עוגיות טחינה פריכות ונימוחות

חומרים ל30-40 עוגיות:

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

350 גרם קמח לבן מנופה, מעורב עם שקית אבקת אפיה

180 גרם סוכר לבן

250 גרם טחינה גולמית מאיכות טובה, לא מתובלת (אני אוהבת את של "אל ארז" או "היונה")

כפית תמצית וניל אמיתית

ההכנה:

מניחים במג'מיקס עם להב פלדה את החמאה והקמח ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורית. מכניסים את יתר החומרים וממשיכים לעבד באותה דרך רק עד לקבלת פירורי בצק. נזהרים לא לעבד יותר מדי על מנת שהעוגיות לא יאבדו מפריכותן. אוספים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר לחצי שעה- שעה.

מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה, מגלגלים עיגולים קטנים מהבצק ומניחים במרווחים על גבי נייר האפיה. אופים 8-10 דקות, או עד שהעוגיות נסדקות. נזהרים מאפיית יתר. העוגיות לא אמורות להשחים או להזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. לא נוגעים בהן עד שהן מתקררות לגמרי. כן, זה מסקרן ,וממש בא לנו לדעת בהן כשהן יוצאות מהתנור אבל תאמינו לי.. מניסיון..  הן נשברות! כשהעוגיות קרות בוזקים עליהן אבקת סוכר ומגישים.

 חג שמח!!