סלט שמתאים כתוספת קלה לארוחה, ישמח כל שולחן אירוח (יום העצמאות בפתח!), ומהווה תירוץ מושלם ללכת לשוק ולהנות מכל הירוקים שבעולם. 

שימו לב: הסלט הזה קם ונופל על טריות עשבי התיבול, אז שאריות "עייפות" של ירוקים- לא כאן :-), השתמשו בעלים טריים ורעננים, והתוצאה- סלט מלא בטעמים!

לקערה בינונית שמספיקה לכ-8 אנשים:

צרור פטרוזליה

חצי צרור שמיר

חצי צרור כוסברה

5-6 גבעולים של בצל ירוק

עלים מ4-5 גבעולי נענע

מיץ מלימון שלם

מלח

שמן זית איכותי

חופן פקאן סיני או קשיו קלוי או בוטנים מסוכרים. מה שבא לכם!

ההכנה:

שוטפים היטב את עשבי התיבול ומייבשים. בסכין חדה מרחיקים את הגבעולים וקוצצים דק את כל הירוקים. מניחים בקערה ומתבלים בהרבה לימון, מעט מלח ומעט שמן זית, לפי הטעם. שוברים את הפקאן (או הקשיו או הבטנים), מכניסים לקערה ומערבבים עם שאר המרכיבים. מגישים מיד.