מתכון מעולה לפרגית/ חזה עוף צלוי על מחבת. אנחנו מכינים את המנה הזאת כמעט כל סוף שבוע אצלינו בבית, ונהנים לחסל אותה בתיאבון רב עם תוספת של אורז שמקבל בשמחה את הרוטב המתקתק והעשיר של המנה הזאת. קלי קלות ויש לכם ארוחה נהדרת בדקות:
חומרים ל3-4 מנות:
חצי קילו פרגית/ חזה עוף פרוס לשניצלים
4 שיני שום פרוסות
חצי כוס יין לבן יבש
2 כפיות חרדל דיז'ון (כדאי עם גרגירים שלמים)
3 כפות חומץ בלסמי
2 כפות דבש
2 כפות רוטב סויה איכותי
עלים מ-4-5 ענפי טימין
חצי כוס בצל ירוק קצוץ
מלח, פלפל שחור גרוס,
מעט שמן זית
הכנה:
בקערה מערבבים את כל חומרי המרינדה, למעט השמן והבצל הירוק. מכניסים את הפרגית או חזה העוף לקערה ומערבבים היטב עם המרינדה. מכסים בניילון נצמד ומשהים במקרר לשעה לפחות.
אם מכינים פרגית, מחממים מעט שמן זית במחבת וצולים את הנתחים היטב משני הצדדים. מוסיפים מעט רוטב ונותנים לו להצטמצם ולהתבשל ביחד עם הפרגית, עד שהנתחים צלויים היטב והרוטב מצומצם.אם מכינים חזה עוף מחממים מעט שמן במחבת רחבה, וצורבים את חזה העוף כדקה וחצי מכל צד, עד לקבלת צבע שחום. מוסיפים את הרוטב ומכסים במכסה. ממשיכים לבשל עם הרוטב עוד כדקה. מוודאים שחזה העוף מוכן (בוצעים פרוסה אחת באמצע), מוצאים לצלחת וממשיכים לצמצם את הרוטב ללא חזה העוף עד שהוא מצטמצם. מכבים את האש, ומוסיפים את חזה העוף למחבת עם הרוטב. מוסיפים את הבצל הירוק ומגישים.