במתכון זה החמאה מוחלפת בשמן קנולה, שמהווה תחליף בריא יותר לחמאה, ומניב תוצאה לא פחות טעימה!
תוספת נהדרת ליוגורט בבוקר, קישוט טעים לסלט ירקות ובסיס מצוין לעוגיות גרנולה. תרגישו חופשי לזרום עם מה שנשאר לכם בבית מט"ו בשבט ולהחליף את הצימוקים בפירות יבשים אחרים, לשחק עם כמויות האגוזים והגרעינים… שימו מה שאתם אוהבים, התוצאה שווה ובריאה פי אלף מהגרנולה התעשייתית הקנויה!
חומרים:
500 גרם שיבולת שועל שלמה
150 גרם תערובת אגוזים מקולפים ושבורים כגון: מלך, פקאן, לוז, שקד, מקדמיה, ברזיל או פיסטוק
100 גרם גרעיני דלעת
140 גרם גרעיני חמניה
50 גרם גרעיני פשתן
30 גרם קוקוס טחון
50 גרם פרג לא טחון
150 גרם צימוקים כהים
חצי כוס שמן קנולה
150 גרם סילאן תמרים או דבש טהור או תערובת של שניהם (כשלושת רבעי כוס)
אופן ההכנה
מחממים את התנור לחום נמוך (100-120 מעלות).
מערבבים את כל החומרים בקערה חוץ מהצימוקים. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור. אופים כשעה וחצי, מדי פעם מערבבים את התערובת עם כף. כשהתערובת קריספית, מוצאים מהתנור, מעבירים לקערה חסינת- חום. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים. מצננים לחלוטין ומעבירים לכלי אטום. הגרנולה נשמרת פריכה בכלי אטום מחוץ למקרר כשבוע- שבועיים ואף יותר.
אחת הגרנולות הטעימות ביותר שטעמתי!
זה נראה מעולה,בטוח טעים ובטוח בריא.
אני רצה להכין……………….