רוטב עגבניות שמתאים לפסטה, פיצה, לזניה, תבשילי ירקות  או תבשילי בשר.

מצרכים

מעט שמן זית מאיכות טובה

3-4 שיני שום, כדאי משום טרי

5-6 עגבניות טריות אדומות

כוס מים

מלח, פלפל שחור גרוס טרי, סוכר,  כף אורגנו יבש

 8-10 עלים של בזיליקום טרי

כף גדושה רסק עגבניות

 

אופן ההכנה

מקלפים את שיני השום ופורסים לפרוסות דקות.

מקלפים את העגבניות בעזרת קולפן- עגבניות (אם אין קולפן- עגבניות, אפשר לעשות זאת בשיטה המסורתית של חריצת "X" והמים הרותחים), מורידים את החלק הירוק וקוצצים לקוביות.

מחממים כ-3 כפות שמן זית בסיר בינוני. מוסיפים את השום.

 מטגנים מספר שניות, נזהרים לא לשרוף אותו (השום אמור "לרקוד" מעט בסיר ולהשאר לבן), ומוסיפים את העגבניות הקצוצות.

מערבבים, מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, כפית סוכר ומוסיפים כוס מים.

 מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה חצי מכוסה כחצי שעה. מערבבים מדי פעם. מוסיפים את רסק העגבניות, האורגנו היבש, מערבבים ומתקנים תיבול.

*לקבלת רוטב רוזה ניתן להוסיף בשלב זה כחצי מיכל שמנת מתוקה.

מבשלים עוד כחמש דקות ומכבים. קוצצים את עלי הבזיליקום ומוסיפים לרוטב.

כדאי להוסיף אורגנו טרי. גם טימין טרי הולך מעולה.

מגישים עם פסטה ומעט פרמז'ן משובח.. יאמי!